Special klasse

Astrid Finne | Redningsskøyte

Astrid Finne er en redningsskøyte. Hun er hjemmehørende på Öckerö i Sverige. Astrid Finne ejes af foreningen "Mod Bättra Vetanda", et helt igennem fornuftigt navn til en forening der har ikke mindre end skibe. Alle skibene anvendes til sejlads med unge mennesker.

Atalanta  aus Wismar | xx

Tysk lodsskonnert bygget i 1901 på Peter værftet i Wewelsfleth. længde 36 m sejlareal 334 m2. Skibet blev ombygget i 1930 til yacht med motor og ny aptering. En donation fra Warburg - Bank i 1995  gjorde det muligt at en forening driver skibet og tager gaster med om bord. 

 

Elbe V. 

Skonnert bygget i 1883 >Længde 37 m. sejlarial 360m2 Lodsskonnert har krydset atlanten mange gange og har endda rundet Kap Horn i 1937.Skibet endte i San Fransisco, men blev fundet af en flok entisiastiske tysketr der fik sejlet den hjem og restaureret til fordums stolthed.

K&M | Kutter

Længde inkl. bovspryd: 13,6m. Rig: Kutter. Byggeår: 1997, Kent, UK. Hjemhavn:Värmdö, Stockholm. K&M er bygget som en kopi af fiskekutteren Secret, der er en typisk for den engelske østkyst.

 

Mitte Af Fåborg | Jagt

Mitte er en "dansk jagt" en kopi af en pæreskude men bygget som lystfartøj efter de gode danske traditioner. Mitte er hjemmehørende i Faaborg. 

 

Muller Af Troense | Jagt

Muller er en "dansk jagt" En "kopi" af en pæreskude bygget som lystfartøj men efter de gode danske traditioner. Muller er en aktiv deltager af sejladserne for gamle skibe, isør omkring hjemhavnen Troense på Taasinge.

Valkyrien Af Hobro | Jagt

Valkyrien er en jagt, bygget i 1921 i Bandholm. Valkyrien blev bygget til fragtsejlads, sejlads med sand, stenfiskeri mv. Omkring 1980  Valkyren var udslidt og blev kondemneret. Peter Leth fandt hende og nu tyve år og en ufattelig mængde arbejde senere , er hun nu ny, frisk og sund.

 

                                 Viking Af Svendborg | Toldkrydsjagt

                                                             Viking er en såkaldt toldkrydsjagt, bygget til toldvisitation af skibe der sejlede igennem de danske farvande. Efter                                                                              Krydstoldvæsenets nedlæggelse i 1904 ende Viking som lystjagt i Svendborg. "Mølle Marie" ejede og sejlde skibet i flere menneskealdre. Ved hendes død overtog Svendborg Museum skibet og skibet passes i dag af et skibslaug

2018

21-22. juli
Bogense

23. juli
Middelfart

24. juli
Assens

25. juli
Ærøskøbing

26. juli
Faaborg

27. juli
Svendborg